Posted in Huvipuistoelämää

Huvipuistot ja Disney

Huvipuistot ja Disney Posted on 21st helmikuu 2020

The Walt Disney Company – tutummin Disney – on meidän kaikkien tuntema viihdeteollisuuden suuryhtiö. Aku Ankka ja Mikki Hiiri ystävineen lienevät sen tunnetuimmat tuotteet meille suomalaisille. Yhtiön kotimaassa Yhdysvalloissa eivät sarjakuvalehdet ole kuitenkaan se mistä Disney tunnetaan, vaan eritoten elokuvat ja teemapuistot.

Teemapuistoja ympäri maailman

Jo vuonna 1955 Disney lähti mukaan huvipuistobisnekseen, ja tuolloin perustettiin puistoista ensimmäinen teemapuisto, Disneyland California. Puiston ympärille rakentui kokonainen palveluverkosto, jossa kaikki kuviteltavissa oleva on tarjolla, lähtien majoitusmahdollisuuksista.

Kyse onkin hieman eri kokoluokan puistoista kuin kotoisat Linnanmäki tai Särkänniemi. Esimerkiksi Disneyland Orlandon kiertämiseen kuluisi aikaa neljä päivää. Tässä Disneylandien lippulaivana olevassa puistossa on neljä teema-aluetta sekä kaksi vesipuistoa, samoin kuin Floridan Walt Disney Worldissa.

Moni on käynytkin Ranskassa Disneyland Pariisissa. Se on Euroopan suurin huvipuisto, jossa pääsee kieputtelemaan yli 50 laitteeseen, ja tutustumaan viiteen eri teema-alueeseen. Pariisin huvipuistoa on tarkoitus myös laajentaa lähivuosina kolmella uudella teema-alueella. Nämä on nimetty siis Disneyn elokuvien mukaan, ja uudet alueet tulevat olemaan Star Wars, Supersankarit sekä Frozen.

Disney on laajentanut huvipuisto-osaamistaan myös hieman kauemmas kotimaastaan, ja näin Tokiossa, Shanghaissa sekä Honkongissakin on mahdollista mennä Disneylandiin. Näiden maiden huvipuistot ovat kukin hieman erilaisia, kulttuuriympäristöönsä sovitettuja puistoja. Päivälipun hinta Disneyn Euroopan ja Amerikan puistoihin pyörii 150 euron tietämillä, ja Aasian puistoihin 70-80 euron paikkeilla.

magnetism