Posted in Huvipuistoelämää

Huvipuistolaitteet

Huvipuistolaitteet Posted on 24th helmikuu 2019

Huvipuistolaitteiden valmistajia Euroopassa

Vaikka huvipuistot Atlantin toisella puolen ovat suuria ja mahtavia, on Eurooppa kuitenkin huvipuistolaitteiden valmistuksen johtava alue. Muun muassa Italiassa, Englannissa ja Saksassa valmistetaan laitteita toimitettavaksi ympäri maailman. Suurimpia huvipuistovalmistajia ovat muun muassa:

  • Fabbri Group on italialainen huvipuistolaitevalmistaja, joka on perustetiin 1950-luvulla, jotta voitaisiin hyödyntää sodasta jäänyttä ylijäämämateriaalia. Näin syntyi tehdas joka keskittyi huvipuistolaitteiden valmistukseen. Fabbri Groupin valmistamia laitteita on Suomessa muun muassa Powerparkissa oleva vekotin Booster. Tämä kahdeksan henkilön extreme-laite on yksi Suomen hurjimmista huvipuistolaitteista, ja laitteen huippunopeus nouseekin jopa sataan kilometriin tunnissa.
  • Huss Park Attractions GmbH on saksalainen huvipuistolaitevalmistaja, jonka valmistamiin laitteisiin voi tutustua muun muassa Kouvolan Tykkimäellä (Taifun), Linnanmäellä (Kieputin) sekä Särkänniemessä (Troika ja Kieputin).
  • Intamin on sveitsiläinen, vuonna 1968 perustettu yritys, joka kehittää aktiivisesti uusia innovaatioita huvipuistolaitteisiin. Intamin valmistaa nimenomaan massiivisia huvipuistolaitteita, ja muun muassa maailman korkein vuoristorata Kingda Ka on yrityksen valmistama. Kingda Kan huippunopeus on perätu 206 kilometriä tunnissa, ja sen valmistaminen maksoi 25 miljoonaa dollaria. Kindga Ka on ollut menossa mukana vuodesta 2005 lähtien.
  • Mack Rides on myöskin saksalainen huvipuistolaitevalmistaja, joka on keskittynyt nimenomaan vuoristoratojen valmistukseen. Mack Ridesin historia vuoristoratojen valmistuksessa ulottuu jo 1920-luvulle saakka, mutta huvituskäyttöön tarkoitettuja laitteita yritys on tuonut markkinoille jo peräti vuodesta 1780 lähtien. Yrityksellä on myös oma huvipuisto Europa-Park, joka on Saksan suurin ja kävijämäärältään Euroopan suosituimpia huvipuistoja. Tässä valtavassa huvipuistossa pelkästään vuoristoratoja on 10 kappaletta. Puisto on avattu yleisölle vuonna 1975, ja se on auki sesonkiaikoina.

Amerikassa on myös suuren luokan valmistusta

S & S Power: Tämä amerikkalainen huvipuistolaitevalmistaja on keskittynyt etenkin paineilmalla toimivien huvipuistolaitteiden valmistukseen. Se osti myös Arrow Dynamicsin vuonna 2002, tämä konkurssin tehnyt vuoristoratavalmistaja toimii nyt nimellä nykyiseltä nimeltään S & S Arrow. Muun muassa Linnanmäellä sijaitseva Space Shot on S & S Powerin valmistama laite, mutta Suomessa se toimii siis nimellä Raketti.

magnetism