Posted in Huvipuistot maailmalla

Pelottavimmat teemapuistot ympäri maailmaa

Pelottavimmat teemapuistot ympäri maailmaa Posted on 2nd lokakuu 2019

Halloween on täällä taas ja vuoden pelottavimman juhlan kunniaksi päätimme listata maailman pelottavimmat huvipuistot alla olevaan listaan. Mikä parasta, osa näistä teemapuistoista on auki vuoden ympäri, joten vaikka et ehtisi mukaan tämän vuoden Halloweeniin, voit suunnitella elämysmatkaa näihin teemapuistoihin, milloin itse haluat! Tilaa siis halloween meikki alan parhaimmistolta ja valmistaudu vuoden huikeimpaan (tai pelottavimpaan) teemapuistoelämykseen!

[IMAGE=eOkvpjdY4wiQ.jpeg]

Varoitus: nämä kauhukierrokset eivät sovi kaikkein herkimmille!

[IMAGE=bzRlmpegEOjV.jpeg]

Maailman pelottavimmat teemapuistot

Farmageddon, Ormskirk, Iso-Britannia. Aivan Liverpoolin kaupungin ulkopuolella sijaitseva Farmageddon on mielenkiintoinen vetonaula sen suhteen, että tässä huvipuistossa kävijät pääsevät itse taistelemaan zombeja vastaan. Farmageddonin zombien täyttämä maatila avaa ovensa kävijöilleen Halloweenin kunniaksi joka lokakuu. Kyseessä on mielenkiintoinen peli, jossa kaikkein uskaliaimmat osallistujat pääsevät kiertämään maatilaa yrittäen samalla nitistää mahdollisimman monta elävää kuollutta paintball-aseilla. Kierrokseen kuuluu neljä karmivaa nähtävyyttä, jotka viimeistään saavat kovimmankin sankarin jalat tutisemaan!

Jos zombie-teema kiinnostaa, löytyy Iso-Britanniasta myös toinen samaisella teemalla varustettu teemapuisto. Kyseessä on Readingin kylässä sijaitseva Zombie Shopping Mall, jossa osallistujat pääsevät taistelemaan zombeja vastaan hylätyssä ostoskeskuksessa Dawn of the Dead -elokuvan tapaan. Kerrassaan karmaisevan hauskaa!

Nightmare in Budapest, Budapest, Unkari. Farmageddonin ja Zombie Shopping Mallin tapaan myös tämän Unkarin Budapestissa sijaitsevan painajaismaisen kauhupuiston pääroolissa ovat osallistujat – jos vain uskaltavat. Kierroksen aikana osallistujia koetellaan karuissa interaktiivisissa tapahtumissa, jossa jokaisen pelottavimmat painajaiset heräävät eloon. Ympäri vuoden auki oleva kauhupuisto sisältää jopa 18 eri teemalla varustettua kammiota, joista vain rohkeimmat selviävät. Oletko valmis?

Dent Schoolhouse, Cincinnati, Yhdysvallat. Vuosittain aina Halloweenin aikaan tämä pelottava kauhukierros avaa ovensa jokaiselle, jota kummitustarinat eivät pelota – ainakaan ennen tätä kierrosta. Erilaisen tästä kokemuksesta tekee kuitenkin se, että kyseessä on vanha koulu, jossa vuonna 1984 tapahtuneet oikeat veriteot ovat jättäneet taloon mystisen tunnelman, jonka vain kaikkein rohkeimmat uskaltavat kokea. Huhutaan, että näyttelijöiden seasta voit löytää myös oikeita aaveita…

Pasaje Del Terror, Blackpool, Iso-Britannia. Blackpoolissa Iso-Britanniassa sijaitseva Pasaje Del Terror on viihdyttänyt jo yli 14 miljoonaa kävijää lähes 30 vuoden ajan, mikä tekee tästä kauhupuistosta yhden maailman vanhimmista. Kauhukierroksen osallistujat kiertävät kierroksen aikana 20 interaktiivista tapahtumapaikkaa, jotka on varustettu aidoilla näyttelijöillä. Tapahtumapaikkojen teemat ovat monelle kauhuelokuvien fanille tuttuja ja valikoimasta löytyvät monet kauhuklassikot Painajainen Elm Streetillä ja Saw mukaan lukien. Koe suosikkikauhuelokuviesi tunnelma nahoissasi – aivan kirjaimellisesti!

The Bates Motel, Philadelphia, Yhdysvallat. Pasaje del Terrorin tapaan myös The Bates Motel on viihdyttänyt (tai pelottanut) kävijöitään jo lähes 30 vuoden ajan, mikä on huima suoritus huvipuistojen aikajanalla. Tämä aivan Philadelphian ulkopuolella sijaitseva Alfred Hitchcockin ohjaamasta kauhuklassikosta tuttu motelli on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista kummitustaloista, joka vie karmaisevien teemapuistojen elämyksen aivan uusiin sfääreihin. Kyseessä on tietyin aikavälein päivittyvä kierros erilaisilla nähtävyyksillä, joka huipentuu hiuksianostattavaan interaktiiviseen Bates-motelliin, josta ei ihan kuka tahansa selviäkään!

Horrorland Park, Katalonia, Espanja. Flamencoa, aurinkoa, sisälmyksiä ja zombeja. Anteeksi mitä? Jos haluat muuttaa perinteisen Espanjan lomasi selkäpiitä karmivaksi elämykseksi, kehotamme sinua suuntaamaan Barcelonan ulkopuolella sijaitsevaan Horrorlandiin. Puisto on rakennettu hylättyyn Cerfin kylän lämpövoimalaan, jossa neljä kummitustaloa, Escape Room ja Extreme House saavat aikuisen miehenkin kirkumaan kuin pikkulapsi. Ennen sisäänpääsyä osallistujat joutuvat allekirjoittamaan vastuuvapauslausekkeen – olisitko itse valmis tähän?

magnetism