Posted in Huvipuistot maailmalla

Huvipuistoon edullisesti

Huvipuistoon edullisesti Posted on 15th syyskuu 2020

Etenkin suuressa perheessä erilaiset kesäriennot, kuten huvipuistoreissut, voivat tulla kalliiksi. Lapset kuitenkin nauttivat reissuista ja perheen yhteisestä ajanvietosta, joten hyvät neuvot ovat tarpeen. Löydät tästä artikkelista vinkkejä edullisen huvipuistoreissun järjestämiseen. Lainaa ei usein kannata kesän viettoa varten ottaa, vaan säästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Jos kuitenkin tuntuu siltä, ettei kesästä selvitä ilman lainaa, kannattaa tutustua näppärään Lainavertailu-palveluun, joka vertailee puolestasi erilaiset lainavaihtoehdot nopeasti ja helposti.

Ilmaislaitteet

Joissakin huvipuistoissa saattaa olla tarjolla ilmaislaitteita, jotka saattavat riittää perheen pienimmille. Ainakin Linnanmäellä on ollut viime vuosina käytössä ilahduttavan paljon maksuttomia laitteita. Jos vielä huvipuiston sisäänpääsy on maksuton, on helppoa ja edullista viettää mukava päivä huvipuistossa perheen pienimpien kanssa.

Jos budjetti on aivan erityisen tiukilla, voi olla järkevää siirtää huvipuistoreissu vaikkapa seuraavaan kesään ja säästää siihen vielä vuoden verran. Perheen pienimmille riittää nimittäin kivaksi kesätekemiseksi myös vierailut lähiseudun leikkipuistoihin. Puistoista löytyy kivaa tekemistä ja kavereita eikä huvipuistoreissun siirtyminen enää harmita niin kovin paljon. Helsingin kaupungin leikkipuistot tarjoavat lisäksi kesäisin alle 16-vuotiaille maksuttoman kesälounaan. Kuluvana kesänä loman siirtäminen voi olla järkevää myös koronaepidemian vuoksi. Epidemia on nimittäin vaikuttanut myös huvipuistojen toimintaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Omat eväät

Edullista päivää silmällä pitäen on hyvä muistaa, että ruoka on huvipuistossa yleensä kallista, joten omat eväät ja riittävästi juomista kannattaa pakata mukaan, jos paikan päällä on tarkoitus viettää useampi tunti ja jos budjetti on todella pieni. Huvipuistossa pieni hampurilaisateria maksaa yllättävän paljon eikä välttämättä täytä riittävästi, etenkin, kun huvipuistopäivän aikana tulee luultavasti liikuttua runsaasti – varsinkin suurimmissa ulkomaisissa huvipuistoissa, kuten Disneyland. Sama koskee herkkuja, kuten jäätelöitä ja limuja. Monenlaista syötävää ja juotavaa on kuitenkin helppo pakata mukaan ja syödä silloin, kun nälkä yllättää. Näin voi etenkin ison perheen kanssa säästää yllättävän paljon rahaa.

Vertaile huvipuistopaketteja

Jos huvipuistomatka suuntautuu ulkomaille, kannattaa vertailla erilaisia huvipuistopaketteja. Esimerkiksi Pariisin Disneyland -reissu voi tulla kalliiksi, mutta halvemmallakin on mahdollista päästä tarjouksia seuraamalla. Kannattaa liittyä huvipuiston postituslistalle, jotta saa sen uusimmat uutiset ja parhaat tarjoukset suoraan sähköpostiin. Myös lentoja voi löytää edullisesti vertailemalla ja aloittamalla lippujen etsinnän ajoissa. Huvipuistoreissupaketit matkatoimistojen kautta maksavat yleensä maltaita, mutta omatoiminen matkailija voi päästä upeisiin kohteisiin huomattavasti matkatoimistojen hintoja edullisemmin.

Monissa huvipuistoissa on edullisempaa ottaa hotelli suoraan huvipuistosta kuin majoittua muissa hotelleissa. Tämä myös vähentää liikkumisen tarpeita, mikä säästää jälleen kuluissa. Esimerkiksi Pariisin Disneylandin hotellista voi helposti lähteä tutustumaan myös Pariisiin ja saada näin matkasta mahdollisimman paljon irti lähes samalla rahalla.

magnetism