Posted in Huvipuistot maailmalla

Huvipuistot maailmalla – erikoisia puistoja

Huvipuistot maailmalla – erikoisia puistoja Posted on 27th maaliskuu 2019

Diggerland, Englanti

Maailmalla on perinteisten huvipuistojen lisäksi myös melko erikoisiakin teemapuistoja. Esimerkiksi Englannista, Kentistä, löytyy kaivuuhommista kiinnostuneille

huvipuisto Diggerland. Siellä teemana on siis kaivaminen. Kaivinkoneiden ja niillä puuhastelun lisäksi puistosta löytyy muutakin mukavaa tekemistä ja näkemistä, kuten erilaisia hälytysajoneuvoja ja niillä ajelua, sekä myös teeman mukaisia huvipuistolaitteita kuten kaivinkonekieputin. Näytöksiäkin puistossa on luvassa, nimittäin kaivinkoneilla tehdään myös esityksiä, joissa ne tanssivat ja pilailevat. Diggerland-puistoja on muissakin brittikaupungeissa. Pikkupoikien lempipaikkoja, jolle TripAdvisor on kerännyt pisteitä 4,5/5.

Suo Tien Theme Park, Vietnam

Vietnamilaiseen tyyliin huvittelua – ja myös hieman opetustakin – tarjoaa Suo Tien teemapuisto Vietnamissa. Tästä huvipuistosta löytyy huvittelulaitteiden lisäksi myös eläinpuisto krokotiilialtaineen, sekä vesipuisto buddhapatsaineen. Suosituimpia laitteita lienevät kummitusjuna, jolla pääsee kulkemaan läpi 12 kärsimyksen, sekä krokotiiliallas, jonka yli voi ajella köyttä pitkin polkupyörällä. Tripadvisor pisteyttää tämän puiston neljään pisteeseen viidestä.

Hacienda Napoles

Huumeparoni Pablo Escobarista moni on kuullut, viimeistään hänen vaihderikkaasta elämästään kertovan dokumentin jälkeen, joka esitettiin televisiossakin jokin aika sitten. Escobarin kuoltua hänen valtavasta omaisuudestaan jäi muun muassa Kolumbiassa sijaitseva kotitila, joka on sittemmin muutettu teemapuistoksi. Esillä ovat esimerkiksi lentokone, jolla kuljetettiin huumelasteja yli rajan, sekä Escobarin kokoelmista jääneet dinosauruspatsaat, jotka koristavat nykyisellään tiluksille rakennettua vesipuistoa muovisen mustekalan kaverina. Escobarin yksityisen eläintarhan villieläimet – kuten virtahevot – ovat levinneet alueelle, ja niitä pääsee puistossa myös ihastelemaan. Tripadvisorin mukaan 4/5 pisteen kohde.

magnetism