Posted in Huvipuistot Suomessa

Huvipuistot Suomessa – vetovoimainen Power Park

Huvipuistot Suomessa – vetovoimainen Power Park Posted on 10th toukokuu 2019

Power Park on Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva laaja virkistys- ja huvialue tilavine huvipuistoineen, ja se vetää helposti vertoja perinteisille Särkänniemelle ja Linnanmäelle.

Mika Salo Circuitista kaikki alkoi

Power Park sai alkunsa Mika Salon suunnittelemasta karting-radasta, joka avattiin vuonna 2000 Alahärmään. Radan ympärille alkoi muotoutua kauppaneuvos Jorma Lillbackan toimesta huvialue, joka on laajentunut Suomen mittakaavassa mittavan kokoiseksi koko perheen puuhamaaksi. Alueen koko on tänä päivänä noin 160 hehtaaria, ja sen sydämenä toimii huvipuisto. Kävijöitä Power Parkilla on vuosittain yli 400 000, vaikka se sijaitsee harvemmin asutussa osassa maatamme. Huvipuistotoiminnan lisäksi alueella järjestetään myös muun muassa MM-tasoista kartingia, erilaisia näytöksiä ja musiikkiteatteria.

Huvipuisto

Power Parkin huvipuisto tarjoaa kävijöilleen nelisenkymmentä huvittelulaitetta, ja pelkästään vuoristoratoja siellä on kuusi. Huvipuistoalueella on myös ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia, joten siellä saa helposti vierähtämään vaikka kokonaisen päivän. Majoitus onnistuu läheisissä hotelleissa tai vaikkapa leirintäalueella.

Power Park on omaleimainen kokonaisuus, ja sen visuaalista ilmettä koristaa italialaisen Piero Signorin yli 50 suurta maalausta, ja hänen lukuisat pienemmät taulunsa. Muuten alueen visuaalisen suunnittelun taustalla on ranskalainen suunnittelutoimisto, sekä Jorma Lilbackan näkemykset. Alueella on monenlaista teemaa lähtien lännenkylästä ja päätyen italialaiselle pikkukadulle. Rannekkeella voi alueella viihtyä koko päivän, päivähinnat ovat aikuisilla 38 euroa ja pikkutenaville 28 euroa.

magnetism