Posted in Huvipuistot maailmalla

Huvittelemaan Espanjaan – kerää matkakassa myymällä ylimääräisiä tavaroita

Huvittelemaan Espanjaan – kerää matkakassa myymällä ylimääräisiä tavaroita Posted on 4th toukokuu 2021

Vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta sijaitseva Salou tunnetaan huvi- ja teemapuistostaan, Port Aventurasta. Tämä Espanjassa sijaitseva puisto on todellinen huvi- ja teemapuistojen helmi ja sieltä löytyy paljon kaikkea niin perheen pienimmille kuin vähän suuremmillekin. Port Aventuran alueella on myös useita hotelleja, joissa voi majoittua eri teemojen mukaan rakennetuissa ja sisustetuissa huoneissa. Viiden tähden hotelli La Mansión de Lucy tarjoaa monenlaisia luksusluokan elämyksiä. Hotelli on sisustettu villin lännen teeman mukaisesti. Edullisempiakin vaihtoehtoja kuitenkin on tarjolla.

Koska huvittelumatka Espanjaan ei luonnollisesti onnistu täysin ilmaiseksi, on hyvä miettiä matkabudjetin säästämistä sekä matkakassan kerryttämistä. Jos nurkissa lojuu ylimääräisiä puhelimia, niiden avulla voi tienata mukavan summan. Ei siis muuta kuin myy iphone ja säästä myynnistä saatu summa reissua varten. Matkan suunnitteluvaiheessa on hyvä laskea lentoihin, muuhun kulkemiseen, hotelliin, huvipuistolippuihin sekä ruokailuun menevät rahat. Sen lisäksi tulee olla ylimääräinen kassa kaiken varalta. Kun Espanjaan asti lähtee hankkimaan elämyksiä, niin sieltä haluaa varmasti myös tuoda tuliaisia. Kaikki tämä tulee ottaa huomioon matkakassaan suunnitellessa.

Port Aventuran taikaa – heittäydy mukaan tunnelmaan

Port Aventura on siis yhdistetty huvi- ja teemapuisto. Siellä on perinteisiä huvipuistolaitteita, kuten lapsille tarkoitettuja laitteita, vuoristoratoja, teekupit ja törmäilyautot. Huvipuistolaitteet on jaettu eri osioiden ja teemojen mukaan. Alue on iso, joten kannattaa varata aikaa sen toiselta laidalta toiselle laidalle kävelemiseen. Alueelta saatavasta kartasta voi nähdä, missä mikäkin laite sijaitsee. Siitä voi myös nähdä laitteiden kokovaatimukset ja sen, millainen laite on kyseessä.

Port Aventuran huvi- ja teemapuistossa järjestetään myös erilaisia esityksiä. Esimerkiksi ravintoloissa järjestettävät tanssiesitykset ovat suosittuja ja viihdyttävät ruokailemassa olevaa kansaa loistavasti. Kaikki esityksistä sopivat hyvin kunkin esityspaikan teemaan. Esimerkiksi villissä lännessä pidettävät esitykset sisältävät saluunoita ja ryöstelyä villin lännen tyyliin. Sésamo Aventura taas vie Sesame Streetille, jossa lastenohjelmista tutut hahmot seikkailevat. Hahmot järjestävät mukaansatempaavia tanssiesityksiä ja saavat erityisesti perheen pienimmät tanssimaan mukana.

Port Aventura on jaettu kuuteen eri maailmaan. Nämä maailmat ovat Välimeri, Polynesia, Kiina, Meksimo, Sésamo Aventura sekä Villi länsi. Jokaisesta maailmasta löytyy kunkin teemaan sopivia kauppoja sekä ravintoloita. Kiinassa pääsee siis tutustumaan Chinatowniin ja nauttimaan kiinalaisen keittiön antimista. Sésamo Aventura taas on erityisesti pienten lasten mieleen, joten myös kaupat ja ravintolat on suunniteltu pienille lapsille sopiviksi. Alueen ravintoloista saa pikaruokaa, kuten pitsaa, hampurilaisia, pastaa ja salaatteja. Myös kaikki muut maailmat mukailevat omia teemojaan niin kauppojen kuin ravintoloiden suhteen.

magnetism