Posted in Huvipuistot maailmalla

Huvipuistot maailmalla – Disneyland, Pariisi

Huvipuistot maailmalla – Disneyland, Pariisi Posted on 28th joulukuu 2019

Suurin ja suosituin

Europan suurin huvipuisto Disneyland Paris on aivan omaa luokkaansa huvipuistojen keskuudessa yli 14 miljoonalla vuotuisella kävijällään. Se on samalla myös koko Euroopan suosituin matkailukohde. Tämä valtavan laaja lomakeskus on avattu vuonna 1982, ja se on jopa useammalle päivälle sopiva retkikohde lukuisine alueineen ja hotelleineen.

Disneyland Paris on jaettu kahteen eri teemapuistoon, jotka puolestaan sisältävät kohteita noin kuusikymmentä:

  • Parc Disneyland on teemapuistoista suurempi. Siinä on ajatuksena se, että Disneyn elokuvien katsojat pääsevät itse sisälle satumaailmaan. Keskipisteenä alueella on prinsessa Ruususen linna, josta lähtee kadut kohti Frontierlandia, Adventurelandia, Fantasylandia ja Discoverlandia. Kaduilla tapaa takuuvarmasti Disneyn tuttuja hahmoja, ja muun ihastelun ja tutkimisen lomassa voi poiketa huvittelulaitteissa. Parc Disneylandin puolella hupilaitteet ovat iisimpiä, ja myös perheen pienemmille usein sopivia.
  • Walt Disney Studios on uudempi, vuonna 2002 avattu teemapuisto. Se on suunnattu hieman vanhemmille Disney-faneille, ja myös huvilaitteet ovat hurjempia ja isommille kävijöille tarkoitettuja.

Alueella on hotelleja seitsemän erilaista ja eritasoista, ja myös ravintolapalveluja löytyy jokaiseen nälkään. Hintataso on kuitenkin melko korkea, ja jos aikoo viettää alueella useampia päiviä palveluista nauttien, kannattaa varata mukaan jo useampi kolminumeroinen seteli. Päivälippujen hinnat pyörivät nimittäin sadan euron tietämillä, riippuen missä kohteissa aikoo käydä. Huvipuisto on kuitenkin elämyksiä täynnä, ja lipuille saa varmasti vastinetta koko rahan edestä.

magnetism