Posted in Huvipuistot maailmalla

Huvipuistot maailmalla – Walt Disney World, USA

Huvipuistot maailmalla – Walt Disney World, USA Posted on 3rd tammikuu 2020

Varmasti maailman kuuluisin huvipuisto on Walt Disney World, Yhdysvaltojen Floridassa. Siellä on 120 neliökilometrin kokoinen teemamaailma, joka on siis maailman suurin yksittäinen huvipuisto. Koko Walt Disney World hotelleineen, vesipuistoineen ja teattereineen koostuu kuitenkin noin 25 000 hehtaarin alueesta. Alueen kokoa voi hahmottaa paremmin, kun ajattelee että sen sisälle mahtuisi 60 Monacon valtiota. Tämä 1971 avattu alue työllistää 50 000 henkilöä, ja se on suurin yksittäinen työnantaja Yhdysvalloissa.

Walt Disney World jakautuu neljään suurempaan teemamaailmaan, ja nämä ovat:

  • Magic Kingdom, joka on alueista ensimmäinen. Se valmistui vuonna 1971. Alueen keskipisteenä on linna, jonka ympärillä on neljä pienempää teema-aluetta Fantasyland, Tomorrowland, Adventureland sekä Frontierland. Samaan tapaan on nimetty myös Disneyland Parisin teema-alueet.
  • Epcot on tulevaisuuteen orientoitunut alue, ja se jakautuu niin ikään neljään teema-alueeseen Horizons, Universe of Energy, World of Motions sekä Wonders of Life. Epcot avattiin 1982, ja niihin aikoihin Suomessa Aku Ankka -lehteä lukeneet muistavat varmasti lehdissä olleet kuvat ja mainokset tästä uudesta ja ihmeellisestä huvipuistosta.
  • Disneys Hollywood Studios avattiin 1989, ja se keskittyy nimensä mukaisesti elokuvamaailmaan ja televisiotuotantoon.
  • Disneys Animal Kingdom on teema-alueista uusin, vuonna 1998 avattu kahden neliökilometrin kokoinen alue. Se on aidonlainen safariympäristö, joka on satojen eläinten koti.

Viides teemamaailma Star Wars on vielä rakenteilla.

magnetism