Posted in Huvipuistot maailmalla

Lasten kanssa huvipuistoon? Näillä vinkeillä vältät kaaoksen!

Lasten kanssa huvipuistoon? Näillä vinkeillä vältät kaaoksen! Posted on 12th elokuu 2019

Liian pitkät jonot, kaoottinen ihmismassa, lapset hukassa, ylihintaista ruokaa… Vaikka päivä huvipuistoon kuulostaa lapsen korvaan maailman parhaalta jutulta, voi se aikuisille osoittautua sekasortoiseksi päiväksi, josta meteliä ja kaaosta ei puutu. Jos retki huvipuistoon on huonosti suunniteltu ja toteutettu, voi päivä muuttua helposti myös innokkaan lapsen kohdalla turhaksi väsymykseksi, kiukuksi ja riitelyksi.

[IMAGE=frsotPbV3rSz.jpeg]

Onneksi huvipuistopäivään voi varautua jo etukäteen. Seuraavien vinkkien avulla voit onnistua välttämään huvipuistopäivän kaaoksen ja sekasorron, sekä varmistamaan, että lapsien lisäksi myös vanhemmat pystyvät nauttimaan päivästä täysin rinnoin!

Suunnittelu on kaiken A ja O

Kaikki lähtee aina toimivasta suunnittelusta, ja onneksi huvipuistopäivään voi valmistautua jo ennen paikalle saapumista. Aivan ensimmäiseksi kannattaa muistaa, että huvipuistojen ravintoloiden ja ruokapaikkojen hinnat poikkeavat suuresti tavallisten ravintoloiden hinnoista, ja annoskootkin ovat usein paljon pienempiä. Lasten (ja vanhempien) nälkäkiukku kannattaa välttää pakkaamalla mukaan eväitä. Esimerkiksi leivät ja hedelmät ovat loistava vaihtoehto, sillä ne säilyvät repussa pilaantumattomana kuumanakin päivänä, toisin kuin esimerkiksi jogurtti. Mukaan kannattaa pakata myös runsaasti vettä, ja lapsille esimerkiksi pillimehut.

Pitkän päivän aikana myös nesteytys ja aurinkorasvan lisääminen on tärkeää, erityisesti silloin, kun aurinko paistaa täydeltä taivaalta. Näin voidaan ehkäistä auringonpistoksia, jotka usein johtavat pahoinvointiin ja huonoon oloon, pilaten koko loppupäivän. Lasten vaatteisiin kannattaa kiinnittää erityishuomiota, ja pakata mukaan sateen varalta esimerkiksi sadetakit, tai paahtavaan aurinkoon lippalakit tai hatut. Huvipuistoon sopivia asukokonaisuuksia voit selata https://kidsbrandstore.fi/-sivustolta, josta löytyy mallistoa lähes jokaiseen säähän.

Jos mahdollista, suunnittele huvipuistopäivä keskelle viikkoa – tällöin ihmismäärä on viikonloppuun verrattuna huomattavasti pienempi. Vaikka kesälomakausina huvipuistoihin odotetaan kävijöitä myös keskellä viikkoa, ryhmittyvät huvipuistojen piikit yleensä perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille, jolloin myös kesällä töissä käyvät vanhemmat vievät lapsensa huvipuistoon. Jos huvipuistopäivä keskellä viikkoa ei käy, varaudu siihen, että laitteiden odotusajat ovat yleensä hieman pidemmät, kuten myös sisäänpääsyjonot ja vessajonot.

Ajan säästämiseksi auto kannattaa pysäköidä hieman kauemmas ja kävellä loppumatka, sillä huvipuistojen parkkipaikat ovat ruuhkaisina päivinä todella täynnä. Huvipuistoon kannattaa varata koko päivä, sillä mikään ei ole pilaa päivää pahemmin kuin ainainen kiire! Kiirettä voi ehkäistä myös tutustumalla huvipuiston karttaan jo etukäteen. Karttoja saa ladattua yleensä suoraan huvipuiston omilta nettisivuilta. Pyri hahmottamaan puiston kokonaisuus suurin piirtein, jotta koko päivää ei menisi siihen, kun perhe hortoilee päättömästi paikasta toiseen.

Valmistele myös lapset päivään

Mikään ei saa vanhemman sydäntä hakkaamaan nopeampaa kuin se hetki, kun hän tajuaa, että lapsi ei olekaan siellä, missä hänen pitäisi olla. Iloinen huvipuistopäivä voi muuttua valtavaksi huoleksi silloin, kun lapsi on hukassa tai eksyy ihmisjoukkoon. Kertaa siis pienemmille lapsille pelisäännöt vielä samana aamuna ennen huvipuistoon menoa.

Tee lapsille myös selväksi, että yksin ei saa lähteä esimerkiksi vessaan, ja jos lapsi eksyy, hänen täytyy etsiä apua huvipuiston työntekijöiltä. Näytä lapsille millaisiin vaatteisiin huvipuiston työntekijät pukeutuvat, jotta lapsi osaa kääntyä oikean ihmisen puoleen. Jos lapsella on jo oma puhelin, painota että äidille, isälle tai isosisarukselle täytyy soittaa heti, jos eksyy.

magnetism