Posted in Huvipuistot maailmalla

Päivä Linnanmäellä – muista suojata ihosi auringolta

Päivä Linnanmäellä – muista suojata ihosi auringolta Posted on 11th joulukuu 2020

Linnanmäki on Suomen ehdottomasti tunnetuin huvipuisto. Se sijaitsee Helsingissä loistavalla paikalla siten, että sinne on helppo kulkea niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuneuvoilla. Huvipuisto on avattu jo vuonna 1950, joten Linnanmäki on nähnyt Helsingin monet vaiheet. Huvipuistoa, sen aluetta ja sen laitteita on uudistettu useampaankin kertaan. Linnanmäki elää siis tässä ajassa ja pyrkii uudistumaan jatkuvasti.

Kesäpäivän viettäminen Linnanmäellä on edelleen niin monien lasten kuin aikuisten mieleen. Aurinkoisena päivänä tulee kuitenkin osata varautua juomalla tarpeeksi vettä ja suojaamalla iho, jotta aurinko ei pääse polttamaan ihoa. Tämä onnistuu esimerkiksi Medic8-kaupan tuotteiden avulla. Pahimmillaan koko päivän iholle polttava aurinko voi nimittäin vaatia veronsa ja tuloksena voi olla punainen iho, joka kiristää ja sattuu. Huvipuistopäivään tulee siis asennoitua oikein ja ottaa mukaan kaikki, mitä päivän aikana saattaa tarvita. Mukaan on myös hyvä varata ruokarahaa tai omat eväät. Monesti päivä Linnanmäellä nimittäin jatkuu aamusta iltaan, joten välillä täytyy syödäkin.

Linnanmäellä on erilaisia laitteita

Linnanmäen laitteet on jaettu moniin kategorioihin. Linnanmäellä on kahdeksan ilmaista laitetta, joista suurin osa sopii myös pienille lapsille. Esimerkiksi Pienoiskaruselli ja Rumpukaruselli tarjoavat maltillista kieputusta kaikille vauvasta vaariin. Alle 100 cm pituinen lapsi ja lapsen vanhempi pääsee ilmaiseksi myös moniin muihin laitteisiin. Esimerkiksi Maisemajuna antaa mahdollisuuden tutustua tarkemmin Linnanmäen alueeseen. Maisemajuna kulkee hitaasti eteenpäin, joten se sopii myös heille, jotka eivät nauti kovista vauhdeista ja hurjasta kieputuksesta.

Eniten Linnanmäellä on kuitenkin laitteita, jotka sopivat kaikille ja joihin pääsee joko laitelipulla tai rannekkeella. Jos laitteessa on pituusrajoituksia, ne ilmoitetaan laitteen yhteydessä olevassa kyltissä. Joskus pituusrajoitus voi olla esimerkiksi 140 cm, eikä siitä voida joustaa. Tämä liittyy turvallisuuteen. Esimerkiksi koskenlaskulaite Hurjakuru vaatii kävijältään 140 cm pituuden. Toisaalta 120–140 cm pitkät lapset pääsevät Hurjakuruun yhdessä vanhemman kanssa. Pituusrajoituksien lisäksi laitteissa voi olla niin sanottuja terveysrajoituksia. Kaikki laitteet eivät sovellu raskaana oleville. Myös selkäongelmista tai sydänsairauksista kärsiville ei suositella kaikkia laitteita. Terveysrajoituksista saa lisätietoa joko etukäteen Linnanmäen nettisivuilta tai huvipuistosta. Esimerkiksi hurja Kehrä on kävijöiden suosiossa, mutta sitä ei suositella selkäongelmaisille.

magnetism